.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«aplaneu el camí del Senyor»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del llibre d’Isaïes

L’Esperit del Senyor Déu reposa sobre meu, perquè el Senyor m’ha ungit, m’ha enviat a portar la bona nova als desvalguts, a curar els cors adolorits, a proclamar als captius la llibertat, i als presos el retorn de la llum, a proclamar l’any de gràcia del Senyor.
Aclamo el Senyor ple de goig, la meva ànima celebra el meu Déu, que m’ha mudat amb vestits de victòria, m’ha cobert amb un mantell de felicitat, com el nuvi coronat amb una diadema, com la núvia que s’engalana amb joiells.
El Senyor Déu farà germinar el benestar i la glòria davant de tots els pobles com la terra fa créixer la brotada o el jardí fa néixer la sembra.

Is 61,1-2a.10-11

Salm Responsorial

R. La meva ànima celebra el meu Déu.

La meva ànima magnifica el Senyor, 
el meu esperit celebra Déu que em salva, 
perquè ha mirat la petitesa de la seva serventa. 
Des d’ara totes les generacions em diran benaurada. R

Perquè el Totpoderós obra en mi meravelles. 

El seu nom és sant,
i l’amor que té als qui creuen en ell 
s’estén de generació en generació. R

Omple de béns els pobres,
i els rics se’n tornen sense res. 
Ha protegit Israel, el seu servent, 
s’ha recordat del seu amor. R

Lc 1,46-48.49-50.53-54 (R.: Is 61,10b)

Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Tessalònica
Germans, viviu sempre contents, no us canseu mai de pregar, doneu gràcies en tota ocasió. Això és el que Déu vol de vosaltres en Jesucrist.
No sufoqueu l’Esperit, no desestimeu els dons de profecia, examineu-ho tot i quedeu-vos allò que trobeu bo, guardeuvos de tota ombra de mal.
Que Déu mateix, el Déu de la pau, us faci del tot sants, i guardi totalment irreprensibles el vostre esperit, la vostra ànima i el vostre cos per quan retorni vostre Senyor Jesucrist.
Déu, que us crida, és digne de tota confiança; ell ho farà així.

1Te 5,16-24

Lectura de l'evangeli segons sant Joan

Déu envià un home que es deia Joan. Era un testimoni; vingué a donar testimoni de la Llum, perquè per ell tothom arribés a la fe. Ell mateix no era la Llum; venia només a donar-ne testimoni.
Quan els jueus van enviar-li, des de Jerusalem, sacerdots i levites per interrogar-lo, el testimoni de Joan fou aquest. Li preguntaren: «Qui ets tu?» Ell, sense cap reserva, confessà clarament: «Jo no soc el Messies.»
Li preguntaren: «Qui ets, doncs? Elies?» Els diu: «No el soc.» «Ets el Profeta que esperem?» Respongué: «No.»
Li digueren: «Doncs, qui ets? Hem de donar una resposta als qui ens han enviat: què dius de tu mateix?» Digué: «Soc una veu que crida en el desert: “Aplaneu el camí del Senyor”, com diu el profeta Isaïes.»
Alguns dels enviats, que eren fariseus, li preguntaren encara: «Per què bateges, doncs, si no ets el Messies, ni Elies, ni el Profeta?»
Joan els respongué: «Jo batejo només amb aigua, però, tot i que no el coneixeu, ja teniu entre vosaltres el qui ve després de mi; jo no soc digne ni de deslligar-li la corretja del calçat.» Això va passar a BetÀnia, a l’altra banda del Jordà, on Joan batejava.

Jn 1,6-8.19-28

"El Senyor m’ha enviat a portar la Bona Nova als desvalguts"

Déu envia al llarg de la història missatgers que preparin el seus camins. Així han estat els profetes. Però de vegades el profeta manifesta tanta força que es pot pensar si no és el mateix Senyor. És el que passà a Joan Baptista. Per això li pregunten: Qui ets tu; ets Elies; ets el profeta que esperem? I Joan que té consciència clara de la seva missió respon a tot que no: no és el Messies, ni Elies, ni cap profeta esperat. Per això ha començat l’evangeli dient que: Joan era un testimoni de la Llum perquè tothom arribés a la fe. Ell mateix no era la Llum: venia només a donar-ne testimoni. La gent es troba confosa davant el Baptista fins a preguntar-li per què bateja. Però Joan afirma solemnement que només bateja amb aigua. Serà Crist que batejarà amb l’Esperit Sant i amb foc. La missió de Joan és que tothom arribi a la fe en Jesús, en aquell que és realment la Llum; Joan no és la Llum. Isaïes a la primera lectura ens descriu la missió del Messies, de l’Ungit de Déu: El Senyor m’ha ungit, m’ha enviat a portar la Bona Nova als desvalguts, a curar els cors adolorits, a proclamar als captius la llibertat, i als presos el retorn de la llum, a proclamar l’any de gràcia del Senyor. Això és el que farà aquell infant que naixerà a Betlem dintre d’uns dies. Ell mateix serà la Bona Notícia per a tots aquells que pateixen, per a tots aquells que estan esclavitzats, per a tots els que experimenten el dolor. Per això continua Isaïes: La meva ànima celebra Déu que m’ha cobert amb un mantell de felicitat, com el nuvi i la núvia... Perquè el Senyor farà germinar el benestar i la glòria. És la gran Bona Notícia del Nadal, del naixement del Salvador. Pau ens recorda com hem de rebre aquesta Bona Notícia: Viviu sempre contents, no us canseu mai de pregar, doneu gràcies en tota ocasió. Davant la salvació que ens porta Crist, què altra cosa podem fer sinó sentir-nos feliços i pregar i donar gràcies? I Pau demana encara: Que Déu us faci del tot sants i totalment irreprensibles. Podem desitjar una cosa millor?

Mn. Jaume Pedrós

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
IMATGES